ANA verbindt DG Autocheck via API’s

Francis

 

All Nippon Airways (ANA) is de eerste luchtvaartmaatschappij in Azië geworden die de Connect API-service implementeert die deel uitmaakt van IATA’s Dangerous Goods (DG) AutoCheck.

Door het IATA-verificatiesysteem voor gevaarlijke goederen via API’s te verbinden, hoopt de luchtvaartmaatschappij de gegevensverwerking te versnellen en de kwaliteit te verbeteren.

Connect-API was gelanceerd als onderdeel van IATA’s DG AutoCheck voor gevaarlijke goederen in april afgelopen jaar.

Connect API zal helpen bij de digitalisering van de luchtvrachtsector door de overdracht van gegevens van DG AutoCheck naar andere systemen in de waardeketen van de sector te automatiseren.

De luchtvaartmaatschappij legde uit dat het vandaag de dag wel 100 minuten kan duren voordat de cockpitbemanning gedetailleerde informatie over gevaarlijke goederen krijgt via Notification to Captain (NOTOC)-systemen.

“Met Connect API zal dit onmiddellijk gebeuren”, aldus ANA.

DG AutoCheck zet de van verladers of luchtvrachtagenten ontvangen aangifteformulieren voor gevaarlijke goederen om in gegevens.

ANA is begonnen met het opzetten van DG AutoCheck op de luchthavens Tokyo Narita, Tokyo Haneda en Osaka Kansai, met plannen om in de toekomst uit te breiden naar meer luchthavens.

De implementatie van het API-systeem maakt deel uit van de inspanningen van de luchtvaartmaatschappij om aan te sluiten bij IATA’s doel om alle papieren informatie in het luchtvrachtvervoer te digitaliseren.

Kenichi Wakiya, executive vice president van ANA en president van ANA Cargo, zei: “De implementatie van DG AutoCheck verbetert onze mogelijkheden door het digitaliseren van kritische informatie waar onze klanten profijt van zullen hebben.”

“Het efficiënt uitwisselen van gegevens met Connect API zal helpen de snelheid, kwaliteit, compliance en uiteindelijk veiligheidsvoordelen van digitalisering te realiseren waar luchtvrachtklanten om vragen. Deze voordelen zijn reëel en meetbaar.”

“We zijn er trots op dat we Connect API met ANA kunnen lanceren, wat voordelen oplevert voor hun klanten”, zegt Frederic Leger, IATA’s senior vice-president commerciële producten en diensten.

IATA lanceert Connect API voor DG AutoCheck met dnata- en IBS-software

Volgende hindernis voor ANA-overname van Nippon Cargo Airlines

Share This Article
Leave a comment