Atal Setu – de langste brug van India

Francis

 

Premier Narendra Modi heeft de langste brug van het land ingehuldigd – Atal Setu – die Sewri in Zuid-Mumbai over 21,8 km verbindt met Chirle in Uran.

“De inauguratie van Atal Setu is een voorbeeld van de infrastructurele bekwaamheid van India en onderstreept het traject van het land richting een Viksit Bharat (ontwikkeld Bharat)”, zei Modi na de inauguratie.

Ook al vinden deze ontwikkelingsprojecten plaats in Mumbai, de ogen van het hele land zijn erop gericht, voegde Modi eraan toe. “Ik draag Atal Setu op aan de Mumbaikars en de natie die buigt voor Chhatrapati Shivaji, Mumba Devi en Siddhivinayak. Elk dergelijk project draagt ​​bij aan de ontwikkeling van een prachtig India”, zei de premier.

Modi zei dat het staal dat in het project wordt gebruikt voldoende is om vier Hawara-bruggen en zes Vrijheidsbeelden te bouwen. De premier bedankte de regering van Japan voor hun hulp en dacht aan premier Shinzo Abe. “We hadden besloten de bouw van deze brug zo snel mogelijk af te ronden”, zei Modi.

“Atal Setu is de bekroning van de ambities die de hele natie in 2014 heeft gemaakt. Viksit Bharat zal bestaan ​​uit diensten en welvaart voor iedereen. Het zal een snelheid en vooruitgang hebben die de wereld dichterbij zal brengen. Het leven en het levensonderhoud zullen blijven bloeien. Dit is de boodschap van Atal Setu”, zei de premier.

Mumbai Trans Harbor Link of Atal Setu, de langste zeebrug, is een infrastructuurmonument en onderstreept de vaste focus van de regering op het stimuleren van economische groei door middel van infrastructuurontwikkeling, zegt Shashi Kiran Shetty, oprichter en voorzitter van Allcargo Group.

“MTHL, dat Nhava Sheva met het vasteland van Mumbai verbindt, zal een vermenigvuldigende impact hebben op de waardeketen van havenconnectiviteit en logistiek transport in Mumbai in het bijzonder, maar ook op het hele land in het algemeen, door de transittijd te verkorten. Het fungeert als een toegangspoort tot ongekende mogelijkheden in de logistiek door een revolutie teweeg te brengen in het logistieke transportlandschap.

“MTHL is een goed voorbeeld van hoe synergie tussen alle belanghebbenden een transformerende impact kan hebben bij het opbouwen van een robuust multimodaal logistiek transport-ecosysteem in het land. MTHL zal samen met Navi Mumbai International Airport, dat zijn commerciële lancering nadert, een enorme impact hebben op de logistieke concurrentiekracht van het land. Door een brede industriële groei te stimuleren, zal een dergelijke infrastructuurontwikkeling van India een mondiaal productieknooppunt maken. MTHL zal de connectiviteit met het achterland vergroten, wat een grotere bevolking ten goede komt en de bbp-groei stimuleert. Het zal de weg vrijmaken voor Mumbai, de financieel kapitaal van India, om zijn potentieel te realiseren en op één lijn te komen met Hong Kong, Singapore of andere belangrijke financiële centra in Azië.

“Naast het verbeteren van de efficiëntie van het vervoer, zal MTHL een sleutelrol spelen bij het verminderen van de CO2-uitstoot in de stad Mumbai.”

Atal Setu-verhaal
De Mumbai Trans Harbor Link, die is gebouwd voor een bedrag van ruim Rs 17.800 crore, ligt 5,5 km over land en 16,5 km over zee, volgens gegevens van de Mumbai Metropolitan Region Development Authority (MMRDA), de uitvoerende autoriteit.

Atal Setu krijgt een zesbaans snelweg (3+3 rijstroken) met aan beide zijden één vluchtstrook.

“Er zijn zeven orthotrope stalen dekken (OSD’s) met overspanningen van 90 tot 180 meter, die voor het eerst in India op bruggen worden gebruikt. Er zijn knooppunten bij Sewri in Mumbai, Shivaji-Nagar en SH-54 in Jasai en bij Chirle op NH-348.

Er wordt verwacht dat ruim 70.000 voertuigen dagelijks gebruik zullen maken van Atal Setu, en de reistijd zal waarschijnlijk worden teruggebracht van 1,5 uur naar slechts 20 minuten.

De Atal Setu zorgt voor gemakkelijke verbindingen tussen de haven van Mumbai, de haven van Jawaharlal Nehru en de luchthaven Navi Mumbai.

Voertuigen op Atal Setu kunnen 100 km/uur rijden op de 12e langste brug ter wereld, die is ontworpen om cyclonen en aardbevingen te weerstaan.

Share This Article
Leave a comment