‘Top Gun 3’ in de maak – rapporten

Francis

 

Een scène uit Top Gun: Maverick (Afbeelding via Paramount)

Het lijkt erop dat er misschien nog een hoofdstuk in de saga van Maverick zit: “Top Gun 3” naar verluidt in de maak bij Paramount.

Ik weet niet zeker of ik blij ben met het nieuws, maar volgens berichten afkomstig van HollywoodParamount zou al bezig zijn met een derde deel van de Toppistool film franchise.

Het tweede hoofdstuk, Topgun: Maverick, die in 2022 plaatsvond, 36 jaar na de eerste, en kapitein Pete “Maveick” Mitchell volgt terwijl hij terugkeert naar de Top Gun-school voor weer een gevaarlijke missie, vestigde verschillende records: met 1,49 miljard USD is het de film met de hoogste opbrengst van Tom Cruise , is de vijfde meest winstgevende film aller tijden in de VS en de 12e hoogste ter wereld. Bovendien won de film in 2023 één Academy Award en werd hij genomineerd voor zes Oscars, waaronder die voor Beste Film. Niet slecht.

Persoonlijk heb ik geen behoefte aan nog een hoofdstuk, hoewel ik, ondanks mijn algemene afkeer van vervolgfilms, Topgun 2 stelde mij helemaal niet teleur. Dit schreef ik op de dag dat ik TG:M voor het eerst in de bioscoop zag:

Ik hield van het ‘ritme’ van de film, de locaties, het acteerwerk (Tom Cruise was geweldig!), de personages, de soundtrack, de F/A-18E/F Super Hornets en de vele verwijzingen naar de originele film: er zijn verschillende nieuwe versies van enkele iconische scènes van Top Gun, waarvan de meeste al in alle trailers zijn verschenen. Het goede nieuws is dat het geen slechte kopieën zijn van de originele, maar eerder ‘klassieke’ elementen die Top Gun beroemd hebben gemaakt onder fans en niet. Om deze reden was het een genoegen om ze in hun modernere variant te zien, aangezien er dingen zijn die nooit oud worden, maar onderdeel zijn geworden van het erfgoed van de originele film.

Daarom, wie weet? Misschien zullen ze deze keer ook de magie van mijn cultfilm niet verpesten. Uiteindelijk, volgens Deadlinehet project zou een aantal geweldige acteurs verzamelen Topgun: Maverick (Tom Cruise, Miles Teller en Glen Powell) en producers Jerry Bruckheimer en David Ellison. Joe Kosinski zal naar verluidt regisseren of produceren, terwijl TG:M co-schrijver Ehren Kruger al een concept zou schrijven.

Tot nu toe is er geen bevestiging geweest door Paramount. Echter, op voorwaarde dat Top Gun 3 echt in de maak is, zoals gemeld, zal de film misschien pas over een paar jaar verschijnen: Tom Cruise werkt aan de acht Missie: onmogelijk film, die in 2025 in de bioscoop zal verschijnen, en Warner Bros. Discovery heeft dat onlangs aangekondigd Cruise had een deal getekend om te schitteren in en films te produceren voor Warners. Met andere woorden: Maverick zal nog een tijdje bezig zijn met andere projecten voordat hij weer de cockpit van een straalvliegtuig van de Amerikaanse marine kan vastmaken.

Laten we afwachten.

David Cenciotti is een journalist gevestigd in Rome, Italië. Hij is de oprichter en redacteur van “The Aviationist”, een van ‘s werelds beroemdste en meest gelezen militaire luchtvaartblogs. Sinds 1996 heeft hij geschreven voor grote wereldwijde tijdschriften, waaronder Air Forces Monthly, Combat Aircraft en vele anderen, over luchtvaart, defensie, oorlog, industrie, inlichtingen, misdaad en cyberoorlog. Hij heeft gerapporteerd vanuit de VS, Europa, Australië en Syrië, en heeft met verschillende luchtmachten met verschillende gevechtsvliegtuigen gevlogen. Hij is een voormalig 2e luitenant van de Italiaanse luchtmacht, privépiloot en afgestudeerd in computertechniek. Hij heeft vijf boeken geschreven en aan nog veel meer boeken bijgedragen.

 

Share This Article
Leave a comment